Om oss

PMJ Artistgruppen grundades av Peter Jansson 2006. Vi är ett managementbolag och en agentur som representerar skådespelare, artister, regissörer, manusförfattare, fotografer, kompositörer, programledare m m. Vår verksamhet är baserad i Sverige men vi samarbetar även med agenturer, managementbolag och rollsättare i flera andra länder i världen, t ex USA, England, Tyskland, Danmark och Norge.

PETER JANSSON
Peter Jansson har arbetat i filmbranschen i över fyrtiofem år. Tio år som VD/Skandinavienchef för Warner Bros, två år som VD för Columbia TriStar Films (nuvarande Sony Pictures), sju år som marknadschef för Warner Bros. (som under fem av dessa år även distribuerade film från Walt Disney), ett år som informationschef för Warner-Columbia Film, ett år som marknadschef för Kanal 5, ett år som marknadschef för Warner Home Video och tre år som marknadsasistent för United International Pictures (UIP).

Läs mer om Peter >>

HANS SKOGLUND
Hans Skoglund började att arbeta för PMJ Artistgruppen 2009. Dessförinnan arbetade Hans under nära tjugo år som produktchef och senare som marknadschef för Sony Music / CBS Records i Sverige.

VERA TJÄRNÅ
Vera Tjärnå började att arbeta för PMJ Artistgruppen 2017. Dessförinnan arbetade Vera under åtta år som projektledare på marknadsavdelningen för Blixten & Co. Vera har tidigare arbetat som marknadsförare/projektledare för Riksteatern under fem års tid.

STEFAN GRAHL
Vi samarbetar med juris kand Stefan Grahl som inledde sin yrkesbana som jurist på skivbolaget Sonet Grammofon AB. 1991 grundade Stefan (tillsammans med Henry Denander) Denander & Grahl KB, och Stefan har sedan dess specialiserat sig på de särskilda avtal, affärs- och rättsförhållanden som råder inom musik- och nöjesindustrin. Stefan arbetar för Hestra Advokatbyrå som erbjuder kvalificerad rådgivning inom nöjesjuridik, musikjuridik, allmänjuridik, affärsjuridik m m.